Shoyu soja sos
Tradicionalni japanski makrobiotički začin slanog ukusa i koristi se svakodnevno za začinjavanje jela. Autentični japanski Muso Shoyu je proizveden na tradicionalan način, bez hemijskih dodataka. Koristi se kao stoni začin i u kuvanju za supe, variva, umake, salate ili povrće. Upotrebljava se kao zamena za so i veoma je ukusan.
Šoju se dobija prirodnom fermentacijom soje, pšenice, morske soli i kodžija.
Lekovita svojstva: Shoyu je moćan antioksidans i ima antikarcenogeno dejsto. Sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska. Bogat je mineralima. Sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.
Sadrži organske aminokiseline, mikroorganizme i fermente koji pospešuju varenje. Poboljšava krvnu sliku. Koristi se umesto soli pri čemu se postiže izvrstan ukus, uz smanjeno unošenje soli.
Upotrebljava se kao dodatak i začin jelima i salatama.
Sastav: zrno soje, voda, pšenica, morska so, alkohol, koji seme
Pakovanje: 200ml
Proizvodi: Muso, Japan