Maslina meni

Proso Poppies ekspandirane pahuljice od prosa Organica 100g

Šifra proizvoda: 4241
Zemlja porekla: Holandija
Robna marka: ORGANICA
Cena po komadu
200,00 rsd

Opis proizvoda

Proso poppies su pahuljice napravljene od ekspandiranog prosa, idealne su za doručak ili užinu. Posebno su omiljene među decom.

Proso iz organske proizvodnje je visokokvalitetna žitarica sitnog semena. Proso je bogat vitaminima B kompleksa, a naročito nijacinom, B17, B6, folnom kiselinom. Od minerala sadrži kalcijum, gvožđe, natrijum, magnezijum i cink. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina.

Namena:

Proso jača bubrege, slezinu i pankreas. Sadrži približno isti procenat belančevina kao i pšenica. Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija. Fungicid je. Pomaže kod prevencije pobačaja. Takođe, proso je pogodno za upotrebu u ishrani ljudi koji pate od celijakije. Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze. Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja je žitarica protiv prekomernog rasta kandide (Candida albicans). Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa. Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.x