Maslina meni

Eko proizvodi – vaši najbolji saveznici u kući

Eko proizvodi – vaši najbolji saveznici u kući
Datum objave: 13.04.2020.

Eko proizvodi – vaši najbolji saveznici u kući

Svaka domaćica vodi brigu o tome kako će joj izgledati dom. Pored nameštaja, zavesa, raznih detalja u kući koje dom čine toplijim, domaćica se brine i za čistoću svog doma . Pre svega treba obratiti pažnju na proizvode koje koristi za čišćenje. Kada kupuje proizvode dobro bi bilo da se informiše oko sastojaka u proizvodima i da dobro čita deklaracije. Konvencionalni proizvodi sadrže dosta štetnih sastojaka za ljudsko zdravlje i okoliš. Možda ste pokušali naći alternativu svim proizvodima ili ste primetili da vam neki proizvodi štete, ali niste sigurni u kome smeru ići. Predstavićemo vam proizvode i neke inovacije kojima možete održavati čistoću kuće prirodnim putem.

Eko proizvodi za čišćenje

Ekološki proizvodi za čišćenje , koji su sada dostupni većini, mogu biti pravi izbor za vas. Ti proizvodi čiste bez štetnih sastojaka, ne sadrže agresivne sastojke pa ćete sačuvati vašu kožu koja je do sada stradala.. Ekološka sredstva jednako čiste kao i konvencionalna, a sastoje se od biljnih sirovina. Na ova sredstva posebnu pažnju treba da obrate osobe koje imaju neke alergijske reakcije ili koje imaju decu. Deca su najosetljivija i njihova koža je sklona iritacija, crvenilu i drugim kožnim promenama.

Eko deterdženti

Obratite pažnju kojim deterdžentima perete veš, posebno dečiji. Inovacija na našem tržištu je ECOEGG ekološki deterdžent za veš koji funkcioniše na neobičan način i koji olakšava pranje. Pomoću njega možete oprati veću količinu veša, pa je samim tim i veoma ekonomičan. U ECOEGG jaje sipaju se prirodan deterdžent i omekšivač u obliku kuglica, koji imaju odličnu moć čišćenja, omekšavaju tkaninu i daju lep, blag miris. Kada ih potrošite, samo kupite dopunu i imate ekonomičan proizvod za koji ste sigurni da neće naškoditi vama i vašoj porodici.

Za ručno pranje veša vam preporučujemo prirodni organski deterdžent, i omekšivač koji je hipoalergijski i potpuno prirodan. U tu grupu spadaju i proizvodi za otklanjanje fleka, izbeljivanje veša.

Sapun za pranje voća

Svesni smo u kakvom vremenu živimo, hrana nije kao što je bila, nemamo mnogo izbora pri kupovini, ali na neki način možemo da utičemo. U tu svrhu možete koristiti sapun za pranje voća i povrća . Njime možete prati posuđe i igračke koje deca stavljaju u usta.

Biorazgradiva sredstva za pranje kupatila

Kupatilo je verovatno najprljaviji deo kuće i njemu moramo posvetiti pažnju. Proizvodi koji se inače koriste su veoma agresivni po naše zdravlje i kožu. To ne mora biti tako, jer kupatilo možemo održavati i prirodnim proizvodima koji obavljaju odličan posao, a pored toga nisu štetni po nas. Bio preparati za čišćenje sanitarija su odlično rešenje za čistoću kupatila. Na bazi su prirodnih kiselina pa su samim tim idealni za čišćenje lavaboa, pločica, tuš kabina, wc šolja, akrilnih, keramičkih i emajliranih površina. Efikasno uklanjaju naslage kamenca, rđe, sapuna, dezinfikuju i osvežavaju vazduh prirodnom mirisnom aromom.

Odaberite najbolje za vašu porodicu i rešite se dosadašnjih konvencionalnih sredstava. Eko proizvodi vam mogu zaista biti najbolji saveznici u kući. Nećete udisati štetne sastojke, neće biti više alergija, a vaša deca će ostati zaštićena. Pored ovoga ekološki proizvodi su biorazgradivi pa time štitite i okolinu što može veoma značiti celoj planeti.