Maslina meni

EKO PROIZVODIMA DO SAVRŠENO ČISTOG I MIRIŠLJAVOG VEŠA

EKO PROIZVODIMA DO SAVRŠENO ČISTOG I MIRIŠLJAVOG VEŠA
Datum objave: 03.11.2021.

Sigurno poznajte nekog ko je imao alergijsku reakciju na neki deterdžent ili prašak. Ili se to, možda, vama desilo. Verovatno ste, čitajući uputstva mogli videti koliko štetnih materija mogu sadržati konvencionalni deterdženti koji mnogo obećavaju, od besprekorno čistog veša do svežeg planinskog mirisa.

Sve reklame zvuče očaravajuće, odeća čista, mirisna, pa ko to ne bi poželeo. Pravo je pitanje koju cenu plaćate za to. Da li je vredno vašeg zdravlja? Iako živimo u eri tehnološkog napretka, ipak čovek teži da se vrati prirodi u nekim svojim oblastima.

Odlučite se za prirodno!

Zato bi najbolje bilo da krenemo u jednu malu avanturu u kojoj ćemo istraživati šta možemo promeniti u našim svakodnevnim navikama, a što će nam život učiniti kvalitetnijim. Pa pođimo od veša, koji je neizostavni deo naše svakodnevice, bilo da je beli, šareni, tamniji ili svetliji, ili su peškiri, posteljina, to je ipak nešto što dolazi u dodir sa našom kožom.

Sa vama ćemo podeliti par saveta i proizvoda koji mogu odmeniti klasične deterdžente, a pritom učiniti vaš veš čistim, mirisnim i što je najvažnije neće izazvati reakciju u dodiru sa kožom.

Štetni sastojci u klasičnim deterdžentima

Kada ste odlučili da promenite navike i krenete za prirodnim rešenjima, potrebno je najpre da se upoznate sa štetnim sastojcima koji vrebaju iz praška za veš, izbeljivača ili omekšivača. Zato pažljivo čitajte deklaracije. Česti sastojak deterdženta za veš je dietanolamin, koji može da iritira kožu i oči, a naučne studije pokazuju da je njegovo loše dejstvo povezano sa oboljenjima jetre i bubrega, a pored toga ovi proizvodi su i puni petrohemikalija za koje je dokazano da su štetne.

ECOEGG prirodni deterdžent

Zato bolje posegnite za prirodnim rešenjem. Dobar izbor svakako su proizvodi brenda ECCOEGG , koji je dobitnik prestižne nagrade kraljice Engleske za inovaciju 2016. ECCOEGG je prirodan, veganski, hipoalergijski deterdžent koji pogoduje svima, a pogotovu osobama sa osetljivom kožom kao što su deca, bebe ili osobe sa alergijama/ekcemima.

Proizvod je potpuno prirodan i napravljen u obliku jajeta u koje je nasut prirodni deterdžent i omekšivač u obliku kuglica. Jedno jaje može da se koristi za 70 ili 210 pranja u zavisnosti od veličine. Kada se potroši, kupujete samo dopunu.

EcoNanoGreen prirodni i organski deterdžent

U vašem ormaru ormaru sigurno postoji garderoba koja se mora ručno prati, u tom slučaju ECOEGG možete zameniti EcoNanoGreen deterdžentom, koji je delotvoran i kod pranja delikatnih tkanina (svila, kašmir, vuna). Posle pranja ovim deterdžentom, nije vam potreban omekšivač, jer odeća postaje meka i nežna na dodir.

Fitaky prašak za veš – Tajna svakog roditelja!

Prateći iskustva korisnika, primetili smo da mame najviše koriste Fitaky prašak za veš. Iza simpatičnog naziva ovog brenda krije jedna topla porodična priča. Fitaky je nastao iz potebe porodice koja je želela da pomogne svojoj kćerki u borbi sa ekcemom. Zato je ova firma usmerila svoju proizvodnju isključivo na proizvode koji će pogodovati osobama sa osetljivom kožom.

Izbeljivanje veša prirodnim preparatima

Verovatno je bilo onih fleka koje se nisu mogle oprati običnim pranjem, pa ste posezali za izbeljivačima punim hlora, koji na kraju nisu mogli ni skinuti fleku. Tkanina je upropašćena, bačen novac, a vi ste bili u direktnom kontaktu sa svim supstancama koje su vam mogle izazvati osipe po rukama.

Zato probajte alternativno rešenje. Naša preporuka je SYNERGETIC bio preparat za izbeljivanje veša . Ovaj proizvod izrađen je na bazi aktivnog kiseonika i pogodan je za izbeljivanje svih vrsta tkanina. Ako je u pitanju mašinsko pranje, dovoljno je da ubacite dva čepa na 5 kg veša, a kod ručnog pranja naspite 4 čepa u 2l vode i potopite vašu odeću.

Protekle dve godine su nas kao nikada do sada naučile koliko je zdravlje važno. Pa hajde da ga nastavimo čuvati, menjajući naše navike. Prelaskom na Eko proizvode izbeći ćete udisanje štetnih materija, neće biti alergija, a vaša deca će ostati zaštićena. Pored ovoga, proizvodi su biorazgradivi, pa time što sebe štitite, čuvate i planetu.