Maslina meni

Celulit – kako usporiti problem i ublažiti njegovu vidljivost

Celulit – kako usporiti problem i ublažiti njegovu vidljivost
Datum objave: 27.08.2021.

Čini se da gotovo svaka žena ima problem sa celulitom. Može se reći da celulit ne bira godine, jer se dešava da ga imaju i mlađe devojke i žene u ranim i kasnim dvadesetim godinama, ali ni muškarci i deca ne mogu da se pohvale time da su „zaštićena grupa“. Kako je moguće uticati na pojavu, šta je izaziva i koje proizvode je najbolje koristiti? Ovo su česta pitanja, pa hajde da ih rešimo.

Mučna „pomorandžina kora“

Celulit, ili „pomorandžina kora“, kako ga žene još zovu, strah je i loš san ženske populacije. Postoji verovanje da se celulit javlja kod povećanog broja kilograma, da ima veze sa genetikom i godinama u kojima se žena nalazi. Međutim, prema raznim istraživanjima, čak 90% žena ima celulit na nekom delu tela.

Kako uzrok nikad nije jedan, tako ni rešenje ne dolazi iz prve – nastaje iz prirode i u obliku je prirodnih preparata. Ali, pre svega, važno je da razumemo problem da bismo prihvatili proizvod i znali da ga izaberemo u moru onih o kojima slušamo svakodnevno.

Pre nego što se celulit manifestuje na telu i postane vidljiv, u organizmu se dešavaju određene promene. Da bi naša koža pravilno i u potpunosti disala i ostala čista, mora da izlučuje toksine. Kada dođe do nepotpunog izlučivanja štetnih sastojaka i kada se masne naslage zadrže u telu, krv i limfa ne mogu normalno da cirkulišu i da pročiste kožu.

Najčešće se pojavi na butinama, ali redovno se može videti i na bedrima, zadnjici, na stomaku, donjem delu leđa ili na rukama i – i, iako možda ne biste verovali, na kolenima, listovima i gležnjevima.

Da, postoji preventiva. Dovoljan san, preporučena količina vode i uravnotežena ishrana, koja podrazumeva da unosite voće i povrće, jaja, ribu, đumbir, med, a pored vode da pijete redovno zeleni čaj. Uz to, preporučuju se anticelulit masaže. Ukoliko nemate sreće, pa je celulit česta pojava na vašoj koži, možete učiniti još jednu stvar za svoje telo.

Priroda je ponudila rešenje

Prirodni proizvodi u velikom su fokusu poslednjih godina. Nije u pitanju ni jak marketing ni pomodarstvo, već delotvornost i zdravi sastojci koje koristimo za svoj jedini organizam koji imamo.

Najčešće preporučivani prirodni sastojci su voda, zeleni čaj, kokosovo ulje, likopen (sastojak koga ima u, na primer, paradajzu), bosiljak, đumbir, morske alge i ostali prirodni elementi, kao što su tretmani blatom. Šta biste rekli kada biste prirodu mogli da držite u, takoreći, bočici?

„Guam Britania Dren“ napitak, „Guam Fango“ hladna krema protiv celulita i „Guam blato“ termalno protiv celulita, tri su proizvoda koja vaš problem vrlo lako, hitro i temeljno rešavaju.

Kako da znam da mi to treba?

Guam Britania Dren napitak od 12ml je dodatak ishrani na bazi morskih algi i biljnih ekstrakata koji omogućuju eliminaciju suvišne tečnosti iz organizma. Guam Fango hladna krema protiv celulita od 250ml sadrži okeanske alge, zelenu glinu, bršljan, Centellu, divlji kesten, brezu i kofein, a Guam blato termalno sadrži visoke koncentracije Guam algi, gline i eteričnih ulja koji nakon desetak tretmana eliminišu više centimetara celulita.

Sva tri proizvoda su dostupna i nalaze se na popustu, što znači da ne morate da čekate kako biste zdravstveno i estetski bili zadovoljni svojim telom.