Maslina meni

KAKO NEGOVATI NEŽNU BEBINU KOŽU? – WELEDA KREMA OD NEVENA ZA BEBE I DECU

KAKO NEGOVATI NEŽNU BEBINU KOŽU? – WELEDA KREMA OD NEVENA ZA BEBE I DECU
Datum objave: 24.10.2017.

Ne postoji nijedan kozmetički brend kojem bih bezbrižnije poverila negu nežne kože mog novorođenčeta. Weleda, kao proizvođač prirodne kozmetike, u svojim preparatima za negu beba pažljivo koristi isključivo sirovine biljnog porekla koje blago neguju kožu, dok dosledno izbegava štetne sintetičke sastojke.

Od trenutka kada je beba stigla, kreću i njeni prvi problemi sa kožom: perutanje i ljuspanje površinskog sloja, kako na telu, tako i na licu. Ovo je jedna od normalnih i čestih pojava kod novorođene dece i ne treba da vas plaši, ali potrebno je biti veoma obziran prilikom odabira adekvatne nege tako delikatne kože.

Tom prilikom nisam imala dilemu – moja odluka bila je da, od samog starta, koristim isključivo proizvode Weleda bebi programa. Konkretno za problem perutanja odlučila sam se za kremu od nevena, koja iako je prvobitno namenjena nezi kože lica, odlično je poslužila za saniranje promena i na telu bebe.

Ova krema, baš kao što kaže njen naziv, u svom sastavu sadrži dragoceno ulje nevena. Njegova blagotvorna svojstva vezuju se za sposobnost ovog ulja da deluje anti-inflamatorno i regenerišuće na kožu. Stoga, odličan je izbor za negu kože sklone iritacijama, crvenilu, suvoći i perutanju. Zbog svog umirujućeg delovanja često se koristi u preparatima za negu beba, ali i kozmetici za tretiranje ekcema, psorijaze i dermatitisa. Sama lekovita biljka neven od davnina se vezuje za zdravlje, mladost i život, te sam za svoju ćerku odabrala ime koje je sadrži u sebi i simbolično “priziva dobro zdravlje”.

Pored nevenovog, u sastav kreme ulazi i ulje slatkog badema, jedna od najčešće korišćenih sirovina u bebi kozmetici zbog svoje sposobnosti da blago neguje osetljivu kožu. Tu je i pčelinji vosak, koji kožu štiti, a pritom ne narušava njene prirodne funkcije.

Pored kvalitetnih sastojaka za negu, veoma mi je bitno i ono što ova krema zapravo ne sadrži. Zaobiđene su one sirovine koje se često koriste za konzerviranje preparata i produžavanje njegovog roka trajanja – parabeni. Oni se često dovode u vezu sa iritacijama i alergijama kože, te su veoma nepoželjni u preparatima za negu dece.

Kako su i parfemi  u većini slučajeva odgovorni za iritacije kože, u ovoj kremi ih nema, već njen prijatan, citrusni miris potiče od esencijalnih ulja koja su kompatibilnija sa kožom.

Što mi je najvažnije, krema ne sadrži parafinsko ulje i druge derivate nafte, koji naneti na kožu stvaraju nepropusan, kontinuirani film i otežavaju njen normalan metabolizam.

Sa upotrebom kreme počele smo gotovo od prvog dana njenog rođenja. Minimalna količina kremice, lako razmazana po licu i telu vrlo brzo sanirala je perutanje, a za sobom ostavila savršeno meku kožu bez ikakvih promena. Sada je koristimo za negu lica, pred svaki izlazak napolje, kada je vreme hladnije ili vetrovito. Na ovaj način pojačava se barijerna funkcija kože, koja je neophodna za zaštitu od negativnih uticaja.

Kako prođu topli i sunčani dani, momentalno i na svom licu primetim promene, poput crvenih pečata, suvoće i perutanja. Kako karakteristike kreme idu u prilog tretiranju problema moje kože, često je i sama koristim u okviru nege. Aplikovana na lice stvara masniji film, pa je ostavljam za večernju negu,a ujutru se budim sa savršeno mekom kožom, bez crvenila.

Zbog masnije formulacije, neven krema sasvim je solidno rešenje za negu ruku i zanoktica, laktova ili usana.

Weleda krema od nevena dostupna je u aluminijumskoj tubi od 50ml, sa plastičnim grlom koje sprečava oksidaciju proizvoda. Možete je pronaći u prodavnici “Prirodna kozmetika Maslina” na Vračaru.

 
Autor: http://www.obojizivot.com/