Maslina meni

Kako se našminkati potpuno prirodnom kozmetikom

Kako se našminkati potpuno prirodnom kozmetikom
Datum objave: 30.11.2019.

U narednom periodu biće mnogo povoda koji će zahtevati dodatno ulepšavanje lica dekorativnom kozmetikom. Za one dame koje imaju osetljivu kožu ili jednostavno insistiraju samo na najkvalitetnijim sastojcima, izbor će biti isključivo prirodna kozmetika. Prirodna šminka poznata je po tome što ne sadrži veštačke, boje i mirise, ali i mnoge druge sirovine koje mogu dražiti kožu i izazvati alergijske reakcije.

U sastav prirodne šminke ulaze samo najfinije sirovine, koje se ujedno smatraju hipoalergijskim. Pre svega, boja potiče od mineralnih pigmenata, a tu su i brojna biljna ulja, puteri i druge negujuće supstance.

Ukoliko niste sigurni kako pravilno odabrati prirodne proizvode za šminkanje, mi vam donosimo jedan predlog za sveži, glamurozni novogodišnji izgled.

 

Puder i korektor za lice

Pre nego što počnete da aplikujete šminku na svoje lice, neophodno je naneti hidrirajuću kremu. Nakon nje sledi aplikacija pudera, a ukoliko imate kožu koja se masti ovo je idealan proizvod koji trebate da odaberete. Sante mat puder lako se razmazuje po koži, a ujedno matira lice i vizuelno sužava pore. Iako ima ovakav efekat, on u sebi sadrži i pigmente koji reflektuju svetlost, pa nećete izgubiti prirodnu svežinu lica.

Nakon pudera sledi korektor, koji će prikriti umor ili druge nepravilnosti na koži. Dr. Hauschka korektor u stiku nanosi se ispod oka i daje licu instant svežinu i odmoran izgled.

 

Bronzer i rumenilo

Nakon aplikovanja osnove, na lice se nanosi bronzer ili rumenilo. Možete se odlučiti sa Sante rumenilo svilenkaste teksture, koje momentalno licu vraća sjaj i svežinu. U ambalaži se nalazi čak šest boja koje možete koristiti pojedinačno ili ih možete međusobno mešati.

Ukoliko, ipak, licu želite da dodate i toplinu, tu jeDr. Hauschka bronzani svetlucavi puder. On će vam obezbediti dozu preplanulosti, kao i dozu glamura uz pomoć svojih blistavih čestica.

 

Olovka za oči i maskara

Pošto je u pitanju praznična šminka, najbolje je intenzivnije naglasiti usne, a oči samo suptilno istaći. Na spoljašnji ugao oka, na gornji i donji kapak nanesite samo malo crne olovke za oči, pa je lagano izblendajte dok se ne izgube oštre ivice.

Nakon olovke sledi i maskara, koja u svečanijim prilikama obavezno mora biti crna. Dr. Hauschka maskara oblaže svaku pojedinačnu trepavicu i intenzivno je definiše. Ova maskara posebno je formulisana za izuzetno osetljive oči, kao i osobe koje nose kontaktna sočiva, tako da možete biti poprilično bezbrižni prilikom njenog korišćenja.

 

 

Ruž za usne

Naravno, za posebno glamurozan i elegantan izgled u svečanim prilikama, obavezno odaberite jarko crveni ruž. Savršen za ove prilike je Dr. Haushcka ruž za usne u broju 12, koji je ujedno i hipoalergen. On poseduje toliko bogat sastav, da osim dekoracije daje i efekat nege usana.

 

Lak za nokte

Iako ne spada u šminku, lak za nokte svakako je važan deo ulepšavanja za svaku važnu proslavu. Da biste uklopili lak za nokte sa svojom šminkom, upotrebite Logona prirodni lak u boji classic red.

I sada ste u potpunosti spremni za svaki važan događaj. Ostaje vam samo da sa sobom ponesete široki osmeh i dobro raspoloženje, i nezaboravna noć vam je zagarantovana.