Maslina meni

Ko je najbolja prijateljica vaše kože?

Ko je najbolja prijateljica vaše kože?
Datum objave: 29.08.2019.

Letnji meseci donose nam pojačano izlaganje suncu, sa čim u paketu dobijamo i pojačanu osetljivost kože na spoljne uticaje. Sunce, vetar, znoj, česta kupanja na rekama, morima i kupalištima, ali i pojačana higijena, depilacija, preparati za sunčanje.... svi ovi faktori zajedno čine našu kožu osetljivijom, podložnijom uticajima i samim tim zahtevnijom za negu. Dehidriranu kožu uglavnom negujemo uljima, koja leti nisu naročito dobar izbor zbog svoje strukture koja stvara zaštitni film na koži. Skup svih uticaja kojima je koža izložena tokom leta dovodi nas u situaciju da njenoj nezi moramo posvetiti posebnu pažnju. Međutim, postoje proizvodi pogodni za sve tipove kože koji nam rešavaju dilemu i čine negu jednostavnom. To su proizvodi kojima uvek možemo verovati i za kojima posežemo gotovo automatski,  bez sumnje.
Jedan od njih je Aloe vera gel.

NEGA NAKON SUNČANJA

Prekomerno izlaganje suncu u kritičnom periodu tokom dana kada su temperature i zračenja na vrhuncu, može ostaviti trajne posledice po kožu. Isprva, to će biti crvenilo, znak da ste „izgoreli“ a kasnije, na vašoj koži biće očigledne posledice nedovoljne nege. Aloe vera gel smanjiće perutanje izazvano prekomernim boravkom na suncu, ublažiti crvenilo i upale nakon sunčanja i solarijuma.

TRETMAN PROBLEMATIČNE KOŽE

Aloe vera gel ne sadrži veštačke boje i parfeme, što ga automatski čini proizvodom pogodnim za tretman kože sklone aknama i bubuljicama. Odsustvo parabena i visoka koncentracija vitamina E, smiriće kožu, prodreti duboko u pore i pomoći vam da se u veoma kratkom roku rešite bubuljica izazvanih hormonskim promenama ili znojenjem usled visokih temperatura.


SOS POMOĆ POSLE KOZMETIČKIH TRETMANA

Čak i najjednostavnije  kozmetički tretmani kao što su depilacija ili brijanje, naša koža doživljava kao agresivne radnje. Pore se tada otvaraju i skupljaju što je za njih veoma traumatičan i neprirodan proces koji se ne dešava često. Ubrzo dolazi do osipa, cvenila i iritacija, a nekada i do podliva. Ohlađen aloe vera gel smanjiće neprijatnosti i učiniti da vaša koža „prodiše.“


Budući da je hipoalergijski, ovaj gel sa uljem čajevca može zalečiti i manje ogrebotine ili rane, ali i žuljeve sa kojima se često susrećemo leti. Brinite o svojoj koži i ona će vam biti zahvalna!