Maslina meni

Nega suve kože lica prirodnim proizvodima

Nega suve kože lica prirodnim proizvodima
Datum objave: 17.01.2022.

Koža je najveći organ na telu, a kako će ona izgledati zavisiće od mnogo faktora: rada unutrašnjih organa, žlezda sa unutrašnjim lučenjem, stresa, delovanja sunčevih zraka, hladnog vazduha…

Suva koža je veoma česta pojava izazvana nedostatkom hidratacije i prirodne masnoće na površinskom, spoljnom sloju kože – epidermu. To je prva linija odbrane vašeg tela od spoljnih agresora i zato upravo ovaj sloj prvi strada. Kada je koža suva, postaje gruba, zategnuta, svrbi i može da postane crvena i dosta osetljiva. Suva koža nema problem sa mitiserima i proširenim porama, ali ima i te kako veliki problem sa borama koje se prvo uočavaju, baš na ovom tipu kože. Osim toga mnogo je ljudi koji se bore sa crvenilom i perutanjem što se dodatno pojačava u zimskom periodu. Zato pažljivo sa suvom kožom! Birajte prirodne proizvode koji neće dodatno isušiti kožu lica, a pomoći će vam u pravilnoj hidrataciji. U ovom tekstu navešćemo nekoliko koraka potrebnih u nezi suve kože:

Temeljno čistite lice

Prvi korak svake nege podrazumeva čišćenje. Verovatno ste se susreli sa sredstvima za čišćenje lica koji nikako ne odgovaraju vašem tipu kože, iako piše da su namenjeni suvoj do normalnoj koži. Zato isključivo birajte one proizvode koji ne otklanjaju njene prirodne masnoće, ne isušuju je i izrađeni su na prirodnoj bazi. U ovom slučaju vam preporučujemo Logona hranljivo mleko za čišćenje suve i normalne kože. Veoma nežno, dubinski čisti kožu lica, štiteći prirodni hidro-lipidni balans kože. Formula mleka zasniva se na organskoj ruži i Kalpariane TM kompleksom iz braon algi. Nanesite ujutru i uveče na lice, vrat i dekolte i isperite toplom vodom. A nakon toga možete preći na sledeći korak.

Ne preskačite tonik

Ovaj proizvod je nepravedno zapostavljen u svakodnevnoj nezi lica, a ne možete ni zamisliti koje benefite pruža vašoj koži. Kada biste pitali dermatologe koji proizvod treba obavezno imati u neseseru, odgovor bi bio tonik za lice. On doprinosi uspostavljanju pH ravnoteže, dok ujedno hidrira i neguje kožu, dajući licu svežinu i ujednačen ten. Ovo je posebno važno za suvu kožu koja često izgleda ispijeno i nema onaj blistavi i zdravi izgled. Logona osvežavajući tonk za suvu i normalnu kožu tonizira i vitalizuje kožu nakon čišćenja. Baziran je na organskoj ruži (Rosa Damascena) i aktivnim kompleksom za hidrataciju DayMoist CLR™ i ne sadrži alkohol. Pruža intenzivnu hidrataciju i savršeno priprema kožu za sledeći korak nege. Posebno je pogodan za osobe sa osetljivom kožom.

Hidratacija je ključ nege suve kože

Svi navedeni koraci potpomažu hidrataciji suve kože, ali glavni činilac dobre hidratacije je svakako dnevena krema za lice. Kvalitetna hidratantna krema može pomoći u održavanju i popravljanju stanja vaše kože, svraba i iritacije. Međutim, sa toliko mnogo krema na tržištu, kako ćete naći onu pravu za vas? Zato je izuzetno važno voditi računa pri izboru. Sklonite po strani komercijalne kreme koje su toliko popularne i opredelite se za prirodne. Ovim izborom omogućićete sebi dobru negu na prvom mestu i naravno sačuvaćete zdravlje od loših uticaja hemijskih supstanci. Za suvu kožu smo izdvojili dve kreme koje su provereno dobre.

Weleda Dnevna krema od Divlje Ruže za suvu kožu ublažava fine linije, štiti od isušivanja, vraća sjaj koži. Naneti na lice, vrat i dekolte ujutrtu nakon čišćenja. Pogodna je i kao podloga za šminku.

Logona aktivna dnevna krema za suvu i normalnu kožu smanjuje bore i pruža koži intenzivnu hidrataciju. Sa Kalpariane™ aktivnim kompleksom iz braon morskih algi koji podiže nivo ćelijske energije i održava elastičnost i čvrstinu kože. Jača prirodne zaštitne funkcije kože i štiti je od štetnog delovanja slobodnih radikala i negativnih uticaja sredine. Nanesite kremu svako jutro na prethodno očišćeno i tonizirano lice i nežno umasirajte.

Jednom nedeljno u svoju negu obavezno uključite masku za lice. Pogotovu ukoliko imate suvu i zrelu kožu. Naša preporuka je Dr. Hauschka Maska od ruže. Maska se nanosi očišćeno i tonizirano lice u debljem sloju (i oko očiju) i ostavlja se na licu 20-30 minuta. Višak maske nakon tretmana potrebno je isprati vodom.

Nemojte dozvoliti vašoj koži da pati, jer kako kaže Jana Elston: ,,Vaša koža ima pamćenje. Za deset, dvadeset, trideset godina od sada vaša će koža pokazati rezultate kako se danas postupalo. Stoga se prema njoj ponašajte ljubazno i ​​s poštovanjem”.