Maslina meni

Nega zrele kože prirodnom kozmetikom

Nega zrele kože prirodnom kozmetikom
Datum objave: 24.12.2021.

Tragovi godina počinju se primećivati najpre na licu u vidu bora. To je nešto što ne možemo da sprečimo, prosto vreme prolazi, a mi postajemo zreliji kako u životnim odlukama, tako i u estetskom pogledu. Iako ne možemo u potpunosti sprečiti starenje, možemo pomoći našoj koži da izgleda lepo, sjajno i zdravo, bez ekstremnijih procedura.

Mnogo je stvari koji utiču na starenje: genetika, stres, zagađen vazduh, pušenje i još drugih faktora kojih nismo ni svesni. Sve ono čemu smo izloženi godinama. Kada se kaže ,,zrela koža“ odmah se pomisli na kožu se puno bora i drugih znakova starenja. Međutim, starenje kreće mnogo ranije. Koža počinje da gubi vlažnost već od 25. godine, da bi se u 30. količina lipida smanjila i dovela do pojave prvih linija i bora. Zato pažljivo birajte kozmetiku koju koristite na licu. Mnogo je krema na tržištu prilagođenih svim tipovima kože. Ali je pravo pitanje da li te kreme sadrže hemikalije i štetne supstance. Dugogodišnje izlaganje hemikalijama nekada može imati veću štetu, nego korist. Da biste to izbegli, bolje posegnite za prirodnom kozmetikom, jer tu nema greške. U ovom tekstu ćemo vam pokazati kako u nekoliko koraka negovati zrelu kožu i to prirodnom kozmetikom. Hajde da vidimo šta nam je to bitno.

Obezbedite dovoljno hidratacije

Da biste obezbedili podmlađivanje lica prirodnim putem potrebno je biti uporan i dosledan u korišćenju proizvoda namenjenih upravo godinama, tipu i stanju kože. Ključ dobre nege leži u svakodnevnoj hidrataciji. Nakon što se umijete nekom blagom umivalicom, koja neće iritirati kožu, potrebno je naneti hidratantnu kremu. Postoji bezbroj krema koje obećavaju mnogo, ali uz to što donose benefite, donose i dugoročnu štetu u vidu agresivnih sastojaka koji će dati samo instant efekat. Zato je naša misija vratiti se prirodnim preparatima.

I svako ko pomisli da prirodna kozmetika ne može učiniti isto kao i komercijalna, u velikoj je zabludi. Predstavljamo vam Logona Age Protection dnevnu kremu koja je pogodna za negu zrele kože. Ekskluzivna formulacija sa “cell vital” kompleksom i hijaluronskom kiselinom smanjuje mimične bore, štiti kožu od preranog starenja izazvanog stresom i negativnim uticajima okoline. Ovo je potpuno veganska formula koja intezivno hidrira kožu i sa kojim nećete imati problema u vidu iritacija.

Prirodni serumi inovacija u anti-agingu

Drugi korak u dobroj hidrataciji je upotreba seruma. Poslednjih godina serumi su doživeli pravu ekspanziju u kozmetologiji. Imaju veću dozu aktivnih supstanci u poređenju sa kremama i daju znatno brži efekat podmlađivanja. Formula seruma se zasniva na aktivnim supstancama. Procenat aktivnih supstanci je na mnogo višem nivou, tako da brže prodiru kroz kožu i bude ćelije za svega nekoliko nedelja. Ćelije kože postaju jače i stvaraju više proteina, koji zatežu kožu lica i čine je elastičnom. Izabrali smo tri prirodna seruma da vam predstavimo jer smo ih sami testirali i možemo samo reći reči hvale.

Logona Age protection hidrolipid balans jača prirodnu barijeru kože koja sprečava gubitak vlage i daje povećanu elastičnost i čvrstinu. Ova specijalna dvofazna formulacija sadrži prvoklasna biljna ulja i vlažeće agense koji balansiraju prirodni hidro-lipidni film kože.

Logona Age protection lifting serum za lice je visoko koncentrovani, intenzivni tretman za kožu lica sa trenutno vidljivim efektom zatezanja. Ovaj luksuzni serum, prijatnog mirisa sadrži visoke koncentracije fitoaktivnih sastojaka, bobice vučjeg trna i hijaluronsku kiselinu koja podstiče obnavljanje ćelija, smanjuje dubinu bora i sprečava nastanak novih.

Sante hijaluron booster za trenutno zatezanje kože sa prirodnom hijaluronskom kiselinom pruža intenzivnu hidrataciju i vraća tonus i elastičnost koži. Moćni parakres vidno umanjuje prve bore i daje blistav i osvežen ten. Uživaćete u nežnom, prirodnom mirisu.

Serumi za zrelu kožu lica obično se nanose u noćnoj nezi i potrebno je svega dve do tri kapi, što govori o njihovoj hranjivoj moći!

Ne preskačite noćnu negu

Zašto je bitna noćna krema i noćna nega? Pa prosto je, tokom jednog dana vaša koža lica svašta trpi: stres, zagađenje, niske ili visoke temperature, šminku; sve to ostavlja traga, prljavština se duboko uvuče u pore i samo se taloži, čineći kožu umornijom i beživotnijom. Zato pre spavanja pomozite sebi tako što ćete temeljno očistiti lice i na tako lice naneti neki od pomenutih seruma i noćnu kremu koja će ,,zaključati“ hidrataciju. Koža će biti blistava i sjajna, umanjićete bore, a znaci umora će nestati. Za noćnu negu predlažemo Logona Age protection . Ova krema predstavlja efikasnu formulaciju bogatu u bioaktivnim sastojcima, koja podstiče prirodne regenerativne procese zrele kože

Negujte područje oko očiju

Svi pokreti lica, osmesi, mrštenja utiču na područje oko očiju. Naravno, niste robot i prirodno je imati facijalne ekspresije. Žene često prave grešku, misleći kad već imam hidratantnu kremu, ne treba mi još jedna dodatna za područje oko očiju. Što nije tačno. Koža oko očiju je tanja, a samim tim i podložnija problemima u vidu bora ili velikih i tamnih kolutova. Zato je potrebno koristiti antirid kreme za ovo područje. Logona Age Protection antirid krem ublažava bore i tamne kolutove oko očiju. Aktivira ćelijsku regeneraciju i intenzivno hidrira osetljivu kožu oko očiju.

Ne preskačite nijedan korak u nezi kože lica, vaše lice će vam biti zahvalno za to.