Maslina meni

Prednosti korišćenja ulja za negu tela

Prednosti korišćenja ulja za negu tela
Datum objave: 27.05.2021.

Prednosti korišćenja ulja za negu tela

Koža predstavlja najveći organ našeg tela. Svakodnevno izlaganje spoljašnjim uticajima i neadekvatna nega mogu uzrokovati prebrzo starenje kože, gubitak elastičnosti, isušivanje, pojavu bora, celulita i sl.

Ulja za negu tela imaju široku primenu i koriste se, kako za svakodnevnu negu kože, tako i za poboljšanje njenog opšteg stanja. U ovom tekstu ćemo vam otkriti koje su sve prednosti redovnog korišćenja ulja za negu tela i koja ulja su adekvatna za tu primenu.

Štiti od pojave celulita

Celulit predstavlja jednu od najčešćih pojava na telu sa kojima se žene svakodnevno susreću.

Kombinacija biljnih ekstrakata i prirodnih biljnih ulja smanjuje njegovo pojavu, poboljšava teksturu, elastičnost i tonus kože. Weleda ulje od breze predstavlja idealan preparat koji štiti vašu kožu od pojave celulita zbog svojih sastojaka.

Ovo ulje sadrži ulje kajsije, pšeničnih klica, esktrakt breze i ruskusa. Preporučuje se njegova svakodnevna upotreba, tako što ćete ulje od breze laganim kružnim pokretima umasirati na vlažnu kožu butina, kukova i zadnjice. Dermatološki je ispitano i ne sadrži veštačke konzervanse, mirise, boje i sirovine na bazi mineralnih ulja.

Za svakodnevnu hidrataciju i meku kožu

Weleda osvežavajuće ulje od citrusa sadrži ulje badema i limun, koji hidriraju i revitalizuju kožu. Redovnom upotrebom ovog ulja vaša koža će postati meka i gipkija. Weleda ulje sa prirodnim esencijalnim uljima od citrusa je potrebno svakodnevno nanositi na kožu, a najbolji efekat se postiže kada se nanosi nakon tuširanja. Ulje od citrusa predstavlja pravi svež miris sunca i leta.

Takođe, sličnu primenu ima i Weleda ulje od pasjeg trna, koje predstavlja pravu hranu za vašu kožu. Ovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, zahvaljujući kojima stimuliše prirodnu regeneraciju kože. Ulje od pasjeg trna hidrira vašu kožu i ublažava njenu grubost, a naročito je delotvoran kod suve i ispucale kože. Naučno je dokazano da ovo ulje povećava vlažnost kože za 30% i smanjuje njenu ogrubelost za 25%.

Štiti od prevremenog starenja

Za poboljšanje teksture i tonusa vaše kože predstavljamo vam Weleda regenerativno ulje od nara. Ovo ulje je mešavina ulja jojobe, susama, pšeničnih klica, makadamije i ulja nara. Ulje od nara je hranljivo, deluje antioksidativno na vašu kožu i štiti je od prevremenog starenja. Naučno je dokazano da ovo ulje poboljšano obnavlja ćelije za 50%, a koža je čvršća i zategnutija za 13%.

Pored svojih mnogobrojnih benefita, ulje od nara manifestuje predivan ženstven miris. Ovo ulje predstavlja pravu harmoničnu poslasticu za mirisnu i osveženu kožu koja blista.

Savršen prijatelj za osetljivu kožu

Weleda ulje za telo od nevena je idealno za sve one koji imaju problema sa osetljivom kožom i ne mogu da pronađu preparat koji odgovara isključivo njihovom tipu kože. Ovo ulje se najčešće koristi za masažu, ali i u svakodnevnoj upotrebi.

Masažno ulje od nevena se brine o osetljivoj koži dok masaža opušta celo vaše telo. Predstavlja mešavinu ulja suncokreta, breze, nevena i kamilice.

Weleda ulje za telo od nevena je veganski i vegeterijanski proizvod. Ne sadrži veštačke konzervanase, mirise, boje i sirovine na bazi mineralnih ulja.

Svako od ovih ulja sadrži različit sastav koji će vašoj koži obezbediti sve potrebne vitamine i aktivne sastojke. Pronađite ulje koje ogovara vašem tipu i stanju kože, a redovnom upotrebom veoma brzo ćete primetiti željene rezultate. Sva Weleda ulja za negu tela su trenutno na akciji, a kompletnu ponudu možete pronaći ovde.