Maslina meni

Za savršeno meku i hidriranu kožu - Kozmetika sa hijaluronskom kiselinom

Za savršeno meku i hidriranu kožu - Kozmetika sa hijaluronskom kiselinom
Datum objave: 02.09.2020.

Hijaluronska kiselina već nekoliko godina unazad predstavlja omiljenu sirovinu za izradu kozmetike, a razlozi za to veoma su očigledni. Hijaluronska kiselina normalno se nalazi u našoj koži, ali se sa starenjem ili agresivnim spoljašnjim uticajima njena količina smanjuje. Ono što je njena najbolja osobina, jeste sposobnost da za sebe veže nekoliko molekula vode, te na kožu deluje tako što joj vraća vlažnost i sprečava njeno isušivanje. Samim tim usporava se i njeno starenje, a bore i fine linije se zaglade i postanu manje vidljive.

Revoluciju u kozmetičkoj industriji donela je vest da se sada hijalurosnka kiselina može dobijati i iz prirodnih izvora. Ovaj sastojak počele su da koriste svi brendovi prirodne kozmetike i na naše tržište plasirale upravo najbolje od njih. A evo i koji su:

 

LOGONA HIJALURON HIDRO FLUID

Fluid iz laboratorije nemačkog proizvođača Logona je savršen dodatak vašoj redovnoj nezi kože. Može se koristiti i kod zrele, ali i kod mladalačke kože, jer dodatna hidratacija je potrebna u svim uzrastima. Logona hijaluron hidro fluid nanosi se na lice svako jutro i veče i to nakon redovnog čišćenja kože. Ono što je veoma bitno jeste da nakon njega nanesete svoju kremu za lice, kako bi stvorila prevlaka i vlaga "zaključala" u kožu.

Budite bez brige, jer je hijaluronska kiselina u Logona proizvodima potpuno prirodnog porekla. Dakle, slobodno je mogu koristiti i vegetarijanci, kao i vegani.

Redovnom upotrebom Logona fluid sa hijaluronskom kiselinom kožu čini mekom, glatkom i nežnom na dodir. Ujedno, ten postaje blistav, svež i ujednačen. Posebno je pogodan za upotrebu tokom perioda odmora, jer kožu štiti od slobodnih radikala i ubrzanog foto starenja.

 

SANTE HIJALURON BOOSTER ZA TRENUTNO ZATEZANJE KOŽE

Iz Logonine sestrinske kozmetičke kuće Sante, tu je još jedan proizvod koji kao glavnu aktivnu supstancu sadrži hijaluronsku kiselinu. Sante hijaluron buster deluje kao prirodni lifting kože lica, te koža deluje podmlađeno i sveže. Vraća joj i vlagu koja nedostaje, kao i elastičnost i gipkost. 

Ovaj Sante buster sadrži i Parakres ekstrakt, snažan antioksidant koji zbog svog moćnog delovanja nazivaju i "organski biljni botoks".

Svi proizvodi sante kozmetike izrađeni su od isključivo biljnih sastojaka, pa isto pravilo važi i za hijaluron buster. U njemu nećete pronaći veštačke emulgatore, konzervanse ili mirise, a ambalaža u kojoj dolazi potpuno je u skladu sa principima reciklaže. Izražena je od vlakana koja su 100% razgradiva, a slova su štampana bojama koja ne sadrže mineralna ulja.

 

MAXLAB MICELARNA VODA SA 24K ZLATOM I HIJALURONOM

Hijalurosnka kiselina čest je sastojak i preparata za uklanjanje šminke, jer je i prilikom ovog koraka važno ne isušivati kožu i sačuvati njenu vlagu. Jedan od preparata koji poštuje ove principe je Maxlab micelarna voda sa hijlurosnkom kiselinom, namenjena čišćenju lica i uklanjanju čestica šminke.

Pored hijalurosnke kiseline sadrži i ureu, takođe poznatu po svom vlažećem efektu. Sa druge strane, tu su i čestice zlata koje sprečavaju delovanje slobodnih radikala odgovornih za starenje kože. Njihovim delovanje produžava se mladoliki izgled kože, a eliminiše stvaranje crvenila, iritacija ili drugih reakcija.

Upravo zbog toga, ovu micelarnu vodu mogu koristiti osobe sa izrazito osetljivom kožom, ili one na kojima se javljaju znaci starenja ili umora.

Koristi se svako jutro i veče, uz pomoć komadića vate kojim se prebriše celo lice. Ovaj postupak se ponavlja sve dok vata ne bude potpuno čista. Sa Maxlab micelarnom vodom možete ukloniti i šminku sa očiju, čak iako su one veoma osetljive ili ako je šminka jaka i vodootporna.

Ako do sada već niste, obavezno isprobajte proizvode sa hijaluronskom kiselinom. Obećavamo vam - Nećete ostati ravnodušni!