Maslina meni

Biljna mleka - Koliko su zaista važna za naše zdravlje

Biljna mleka - Koliko su zaista važna za naše zdravlje
Datum objave: 23.04.2021.
Kategorija: Zdrava hrana

Od malih nogu, uče nas o tome koliko je mleko zdravo za naš organizam i mi se definitivno možemo složiti sa tim stavom. Ipak, pored klasičnog kravljeg ili kozijeg mleka, potrebno je u svoju ishranu uvrstiti i mleka biljnog porekla. Zbog čega je to tako i koje su sve prednosti takvih proizvoda, pročitaćete u ovom tekstu.

Organsko mleko od badema i kokosa

U našoj ponudi možete pronaći različita biljna mleka i napitke, a jedan od njih jeste Isola napitak od badema i kokosa. Reč je o 100 % organskom proizvodu. Bademi su veoma bogati zdravim nutrijentima, što ovaj BIO proizvod čini izuzetno hranljivim i zahvaljujući tome, vaš organizam će dobiti sve potrebne hranljive materije. U sastav ovog mleka ulazi voda, badem 3,5%, kokosovo mleko 2,5% , grožđani mošt, morska so i prirodna aroma kokosa. Energetska vrednost iznosi 132kJ/32kcal. Pored toga što je reč o izuzetno zdravom proizvodu, on je i veoma ukusan, a ukoliko ste ljubitelj badema i kokosa, ovo će zasigurno postati vaš omiljeni napitak.

SANATERRA organsko kokosovo mleko

Sanaterra kokosovo mleko ne sadrži šećer, a dobija se iz svežeg kokosovog oraha. Kokos je poznat kao superhrana koja pruža nutritivne i zdravstvene beneficije, kao i neverovatna lekovita svojstva. Svi sastojci ovog proizvoda su 100% prirodni i pogodni su za vegansku, vegetarijansku ili paleo ishranu. Kako bi vaš organizam bio što zdraviji, preporučuje se svakodnevna upotreba ovog ukusnog napitka. Za njegov bogat ukus je zaslužen visok sadržaj ulja, a što je najbitnije većina od njih su prirodne zasićene masti.

Organsko kokosovo mleko je pogodno za osobe koje su alergične na gluten, soju ili laktozu, jer ne postoji njihovo prisustvo u sastavu ovog mleka. Takođe, u sastavu se ne može pronaći ni aditiv, koji je prilično štetan za vaš organizam. Sanaterra mleko ne sadrži nikakve oblike alergena.

Organski napitak od ovsa

Ovas je obogaćen vitamina B i E i zbog toga je veoma koristan za nervni i probavni sistem. Ovaj mlečni napitak je izuzetno prijatnog ukusa i često se preporučuje za doručak, zbog svoje idealne kombinacije masti i proteina. Možete ga koristiti uz vašu omiljenu kašu ili jednostavno kao napitak koji će upotpuniti vaš obrok. Joya organski napitak je napravljen od najkvalitetnijeg austrijskog ovsa. Sadrži isključivo prirodna vlakna i ne postoji prisustvo laktoze i dodatnih šećera.

Pirinčani napitak obogaćen kalcijumom

Pirinač je još jedna od namirnica, koja je izuzetno zdrava, hranljiva i koja jača naše telo. Važan je izvor ugljenih hidrata, proteina i biljnih vlakana. Organski pirinčani napitak se koristi kao zamena za klasični mlečni ili sojin napitak. Ne sadrži gluten i laktozu, a pogodan je za upotrebu u vegetarijanskoj i veganskoj kuhinji. Ovaj napitak možete koristiti za pravljenje soseva, kolača i poslastica, ili jednostavno kao osvežavajuće piće. Ne sadrži dodatne šećere i idealan je kao dodatak uz musli ili pak za pravljenje kapućina ili kafe. Organski pirinčani napitak se sastoji od izvorske vode i italijanskog pirinča. Takođe, prisutne su i morske alge, morska so, šafranovo i hladno ceđeno suncokretovo ulje.

 

Nadamo se da smo uspeli da vas bliže upoznamo za značajom biljnih mleka i napitaka, koji će zasigurno poboljšati vaše stanje organizma i ujedno vam pružiti zadovoljstvo prijatnih ukusa. Za kompletnu ponudu biljnih mleka i napitaka, možete kliknuti ovde.