Organski Cejlonski Cimet Regular 100g
Sastojci: 100% organski, čist cejlonski cimet u prahu direktno sa Šri Lanke
(garantovano bez mešanja sa kasija cimetom).
Sertifikovano organski
Dobijen 100% od najkvalitetnijeg dela kore cejlonskog cimeta, koji se retko koristi za proizvodnju cimeta u prahu
Uzgajanje i tradicionalna priprema ovog cimeta obavlja se na malim plantažama koje su u vlasništvu lokalnih farmera
Organski cejlonski cimet – sve prednosti cimeta bez rizika od kumarina
Bez tretiranja sumpor dioksidom, prirodno ne sadrži gluten, zanemrljiva količina kumarina, bez ikakvih dodataka
Dobija se od 70% dela kore cejlonskog cimeta standardno korišćenog za proizvodnju cejlonskog cimeta u prahu i 30% od najkvalitetnijeg dela kore cimeta retko korišćenog za cimet u prahu.
Cejlonski cimet upotreba – kako se koristi cejlonski cimet?
Ono što je najvažnije da shvatite i primenite u vezi toga kako se koristi cejlonski cimet je slično kao i za kurkumu. Oba proizvoda su začini, i to predivni začini, ali ako ih koristite samo kao začine, nemoguće je ostvariti zdravstvene efekte. Za sve navedene uticaje na zdravlje postoji dnevna količina cimeta koju trebate uneti i ona je oko 5g, a to je puna supena kašika dnevno!
Ono što je divno kod cimeta, jeste da je to lekovita bijlka, koja pri tom ima predivan ukus!
Stavite punu supenu kašiku cimeta u bilo koji smuti koji pravite, umešajte ga u vašu kašu, napravite cimet late sa toplim biljnim mlekom i zaslađivačem po vašem izboru, ili dodajte u vaš omiljeni čaj (naročito ako ste bolesni, kombinujte čajeve i punu dozu cimeta, brže ćete ozdraviti).
Dodatno, možete bilo koji slatki recept obogatiti cejlonskim cimetom i uživati u pravoj aromi i ukusu koji će ih obogatiti
Kome je namenjen cejlonski cimet u prahu?
Cejlonski cimet u prahu koji je sertifikovano organski je bezbedan i koristan i za decu (preko 3 godine) i za odrasle i za trudnice i dojilje. Ako se držite preporuka za korišćenje može samo doprineti sveopštem zdravlju organizma. Deca uzimaju, naravno, manje količine kao i kod svih lekovitih biljaka.
Nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost: 1016KJ/247kcal
Masti: 1,24 (g)
od toga zasićene masne kiseline: 0,35 (g)
Ugljeni hidrati: 27,5 (g)
od toga šećeri: 2,2 (g)
Vlakna: 53,1 (g)
Proteini: 3,99 (g)
So: 0,03 (g)
Kalcijum: 1000 (mg)
Mangan: 17,5 (mg)
Cejlonski cimet za šta je dobar
Ovaj drevni začin pored svoje božanstvene arome poseduje prilično impresivan spisak medicinskih svojstava. Kako istraživanja potvrđuju pomoći će vam da:
Održavate šećer u krvi normalnim i izborite se sa insulinskom rezistencijom
Održavate normalan nivo holesterola i pritiska, čuvajući tako zdravlje vašeg srca
Zaštitite želudac i creva od oštećenja (može pomoći i kod čira na želudcu)
Povećate antioksidativni kapacitet organizma (koji će pomoći u borbi protiv slobodnih radikala i time smanjiti rizik od hroničnih bolesti)
Zaštitite organizam od velikog broja bakterija (ukjlučujući ešerihiju), gljivica (ukjlučujući kandidu) kao i nekih vrsta virusa i parazita
Izgubite višak kilograma i smanjite obim struka kod osoba koje imaju višak
Obogatite ishranu vlaknima, kalcijumom, manganom i drugim nutrijentima.
Ženama može olakšati mentrualne bolove i pozitivno uticati na ciklus
Šta je cejlonski cimet?
Razlika izmedju cejlonskog i kasija cimeta.
Cimet je začin koji koriste različite kulture širom sveta već nekoliko vekova. Bio je jedan od prvih začina koje je čovek cenio i uživao od ranih dana civilizacije, skoro 2000 godina pre nove ere.
Od dve dostupne sorte cimeta na tržištu, cejlonski cimet je skuplji i mnogo ređi od kasija cimeta – kako zbog specifičnosti proizvodnje i ukusa, tako i zbog činjenice da sadrži zanemarljivu količinu jedinjenja kumarin. U većim količinama kumarin je toksičan za jetru. Zato su različite institucije za bezbednost hrane širom sveta izdale preporuke za kasija cimet (kineski ili običan cimet) da se konzumira u vrlo ograničenim količinama. Cejlonski cimet je jedini cimet koji možemo uzimati u
Cejlonski cimet – cena formirana u skladu sa kvalitetom
Za razliku u kvalitetu Kasija i cejlonkog cimeta većina ljudi zna i o tome se naširoko piše svuda. Međutim, ono što mnogo manje njih zna, je da se cejlonski cimet po zakonskoj regulativi Šri Lanke deli po puno različitih kategorija kvaliteta, a ukratko: kvalitetniji i skuplji cejlonski cimet u prahu sadržaće veći prcenat eteričnih ulja, i imaće intenzivniji ukus i aromu. Cejlonski cimet Regular spada u kategoriju kvalitetnijih klasičnih organskih cimeta na tržištu, sa nešto većim sadržajem eteričnih ulja, jer se u procesu proizvodnje koristi 30% najkvalitetnijeg dela kore cimeta, što nije slučaj sa većinom cimeta na tržištu.