Maslina meni

Matični sok od crne ribizle Plavo 200ml

Šifra proizvoda: 3930
Zemlja porekla: Srbija
Robna marka: PLAVO
Cena po komadu
375,00 rsd

Opis proizvoda

Matični sok od crne ribizle 200ml

Crna ribizla je puna antocijana, koji su zaslužni za njenu tamnu boju. Anticijani su vrsta antioksidanasa koji se nalaze u velikoj količini u crnoj ribizli. Zapravo, što je voće tamnije, to sadrži više antocijana. Antocijane sadrže i borovnica, malina, trnjine, dok ih u manjoj meri sadrže i jagode.

Crne ribizle su dobre i u borbi protiv upale zglobova, urinarnih infekcija i anemije. Što se tiče lečenja urinarnih infekcija sokom od crne ribizle, u poslednje vreme naučnici tvrde da je crna ribizla isto toliko korisna koliko i brusnica. One, kao i brusnica i borovnica, sadrže proantocijanid, koji zaustavlja da bakterije napadaju zid urinarnog trakta sprečavajući njihovo prisustvo i izazivanje infekcije. U laboratorijskim uslovima testirani su sok, ekstrakt i pojedinačne materije iz crne ribizle i pokazalo se da oni zaustavljaju rast nekih štetnih bakterija.

Takođe, ribizla pomaže u odlaganju efekata starenja zahvaljujući fenolima koje sadrži i svojoj ulozi antioksidansa. Neke studije pokazuju da antioksidansi i neke druge komponente iz crne ribizle ne samo da štite nervne ćelije od stresa, već i pomažu u regeneraciji odbrambenog mehanizma tela. Polifenoli iz voća imaju blagotvoran efekat na obolele od Alchajmerove, Parkinsonove bolesti i demencije tipa 2. Utiču i na poboljšanje memorije, posebno kratkoročne, lokomotornog trakta i protiv anksioznosti. Čak postoje tvrdnje da sok od crne ribizle može da zaštiti od neurodegenerativnih oboljenja.

Poznata je i korist pića ili vina bogatih flavonoidima na krvne sudove i u laboratorijskim uslovima je dokazan uticaj na smanjenje bolesti krvi. Oni mogu da smanje pravljenje malih ugrušaka koji oštećuju ćelije krvnih sudova. Takođe, ti mali ugrušci ispuštaju štetne hemikalije koje mogu da povećaju stvaranje lošeg holesterola (oksidirani lipoprotein male gustine), što može dovesti su suženja krvnih sudova i eventualno do povećanog krvnog pritiska. Čak su neka istraživanja pokazala da utiče na poboljšani protok krvi u rukama, što će čak dovelo do ukočenosti u ramenu nakon rada za računaru.

Sadržaj vitamina C u crnoj ribizli, je čak tri puta veći nego u pomorandže.

Neke od koristi vitamina C su da on stvara kolagen, koji je bitan za strukturni materijal u kostima, zubima, koži, ligamentima, tetivama i hrskavici, on takođe pomaže telu da apsorbuje gvožđe, podiže imuni sistem, pomaže u bržem opravku od prehlade i gripa, a deluje i kao antioksidans.

Sastav: pasterizovana ceđena crna ribizla 100%.

Matični sok je čisti voćni sok dobijen prvim ceđenjem voća, koji sadrži isključivo prirodne arome i vodu iz voća. Ovaj sok zadržava sve hranljive materije poreklom iz moćnog supervoća. Sadrži visokovredne fitoelemente, vitamine i minerale, izuzetno je intenzivnog ukusa i povoljno utiče na očuvanje zdravlja i podizanje energije!
Nakon branja, voće se pere, zatim presuje i sok se pasterizuje bez filtriranja. Pasterizacija se obavlja samo nekoliko sekundi na 80 stepeni, nakon čega se sok hladi.
Matični sok je dakle sok od kvalitetnog voća koje je korišćeno brzo nakon branja, dobijen hladnim presovanjem i pasterizovan bez dodatka vode, šećera i aditiva.
Matični sokovi osmišljeni su sa ciljem da na ukusan i potpuno prirodan način osiguraju našem organizmu neophodne vitalne nutrijente.


Način upotrebe: 0.3-0.5 dl svakodnevno. Nakon otvaranja sok čuvati u frižideru i upotrebiti u roku od 3 dana.
Matični sok preporučuje se svima koji prirodnim putem žele da nadoknade zalihe vitamina, minerala i drugih visokovrednih elemenata zaslužnih za uravnoteženo funkcionisanje organizma.

Proizvođač: Plavo d.o.o. Kopaonik