Maslina meni

5 novih prirodnih kozmetičkih proizvoda koje ne smete propustiti

5 novih prirodnih kozmetičkih proizvoda koje ne smete propustiti
Datum objave: 13.08.2018.

Nedavno je čak pet brendova koji se bave proizvodnjom prirodne kozmetike na tržište izbacilo nove proizvode koji mogu biti odlični saveznici u nezi vaše kože ovog leta. Naravno, zajednička odlika im je da u svom sastavu ne sadrže ništa od agresivnih hemijskih supstanci koje mogu narušiti zdravlje ili negativno uticati na lep izgled vaše kože.
SPIVAK MASKA OD ALGI NEROLI
Ova maska je sve što vam je potrebno za oporavak kože nakon sunčanja. Izrađena je na bazi minerala i algi koji imaju antioksidativno delovanje, odnosno ublažavaju aktivnost slobodnih radikala koji se stvaraju prilikom izlaganju kože UV zracima. Kako slobodni radikali dovode do uništavanja kolagenih i elastičnih vlakana, te ubrzanog starenja kože, njenog opuštanja i stvaranja bora, ova maska će vam pomoći u borbi protiv ovih promena. Njenom redovnom primenom koža će biti regenerisana, bore manje vidljive, a koža zategnutija i svežija. Takođe sadrži i sastojke koji umiruju kožu i sa njene površine uklanjaju višak nečistoća i produkte metabolizma, te je preporučljivo koristiti je i ukoliko imate upaljene akne ili kuperozu.
Maska je u vidu praha koji se pre upotrebe mora pomešati sa mlakom vodom dok se ne pretvori u pastu. Nanosi se na čistu kožu, te ostavi da deluje oko pola sata. Nije poželjno da se maska na licu osuši, već je potrebno blago je kvasiti vodom.
DR. HAUSCHKA SET EFFECTIVE & ESSENTIAL
Kompanija Dr. Hauschka poznata je po svojim potpuno prirodnim kozmetičkim proizvodima izrađenim od najfinijih biljnih ulja i ekstrakata. Pored toga, tu su i veoma popularni setovi, u čiji sastav ulaze različiti minijaturni proizvodi pogodni za svako putovanje. Pre nekoliko meseci svoju seriju setova za negu kože obogatili su novim kombinacijama proizvoda. Među njima je i mini set pod nazivom Effective & essential, koji sadrži sve ono što vam je potrebno na putovanju ili za ubrzanu regeneraciju lica leti. Regenerativni serum i dnevna krema zaduženi su za obnovu kože, njenu revitalizaciju i osveženje. Takođe, povratiće joj i neophodnu vlažnost, što je osnova za prevenciju nastanka bora. Tu je i mala krema za regiju oko oka, koja omekšava kožu ove regije i sprečava nastanak finih linija. Za regeneraciju kože vrata i dekoltea odgovorna je krema koja održava i vraća njen dobar tonus. Jednom nedeljno možete kožu počastiti i maskom za zatezanje, koja podstiče prirodnu sposobnost kože da zadržava vlažnost.
Dobra vest je da vas u prodavnici Maslina očekuje promocija Dr. Huschka kozmetike 27.08. od 15 do 19h, kada možete kupiti vaše omiljene proizvode sa 20% popusta.


WELEDA BLAGA PENA ZA ČIŠĆENJE LICA
Kako je do sada jedino Logona imala ovakav tip proizvoda, dobra vest je da je i Weleda odlučila da proširi svoju ponudu i kupcima ponudi nešto slično. Ono što je karakteristično za konvencionalne pene za čišćenje lica je da se u njihovim formulacijama koriste peneća sredstva koja imaju tendenciju da intenzivno isušuju kožu i dovode do njene jake dehidratacije. Zbog toga se pene za pranje lica ne preporučuju u redovnoj rutini čišćenja kože. Međutim, u prirodnoj kozmetici ove supstance nisu dozvoljene, već se umesto njih koriste blagi surfaktanti koji nisu agresivni i čuvaju prirodnu vlažnost kože. Pored toga, ova pena je veoma efikasna u otklanjanju nečistoća sa površine kože, naročito produkata metabolizma i drugih prljavština. Možete je koristiti ujutru i uveče, a prijatan i osvežavajući miris citrusa i lavande dodatno će ulepšati ceo doživljaj.
LOGONA MICELARNA VODA ZA DUBINSKO ČIŠĆENJE
Od kada su se micelarni rastvori pojavili na tržištu, žene su zapostavile gotovo sve druge proizvode za uklanjanje šminke. Razlog je upravo njihova sposobnost da veoma brzo uklone nečistoće sa lica, sa minimalno nereda i bez potrebe za umivanjem. Međutim, ubrzo se javila zabrinutost da ovakvi proizvodi dovode do isušivanja kože, jer sadrže supstance na bazi sapuna. Sada je na tržištu dostupna prirodna varijanta micelarne vode iz Logona laboratorije, sa isključivo biljnim sirovinama koje održavaju kožu hidriranom. Takođe, u sastavu nema ni alkohola koji može iritirati kožu i ukloniti njene prirodne masnoće. Ovu micelarnu vodicu, osim za uklanjanje dekorativne kozmetike, možete koristiti i za redovno čišćenje kože ujutru i uveče. Posebno je pogodna za skidanje maskare ili šminke oko očiju, jer zbog svog blagog sastava ne draži osetljivu kožu, čak ni kod osoba koje nose kontaktna sočiva.
SHENEMIL GLINA U PRAHU ACTIVE C SA AKTIVNIM UGLJEM
Od nedavno, proizvodi na bazi aktivnog uglja postaju sve popularniji za tretiranje različitih problema. U kozmetičkim preparatima aktivni ugalj ispoljava antibakterijsko dejstvo, te je čest sastojak maski za suzbijanje akni i pojačanog lučenja masnoće. Takođe, intenzivno vezuje otpadne materije sa površine kože i ubrzava njihovo otklanjanje, pa je dobar dodatak i u proizvodima za dubinsko čišćenje i detoksikaciju kože. Ovog puta Shenemil je odlučio da aktivni ugalj doda u svoju masku od bentonitne gline, koja sama po sebi eliminiše toksine i hrani kožu, te se njihovim udruženim delovanjem dobija još bolji efekat na koži. Pore su dubinski očišćene, uklanja se mrtvi sloj sa površine kože, otklanja se višak masnoće, a koža postaje glatka i nežna.
Kako i ova maska dolazi u prahu, pre upotrebe neophodno je pripremiti količinu potrebnu za jednu aplikaciju. Od najveće važnosti je da koristite posude i pribor koji nisu izrađeni od metala, već isključivo od plastike ili drveta. Active C prah meša se sa mlakom vodom u razmeri 2:3 i to dok se ne dobije kompaktna gusta smesa.
U zavisnosti od vašeg tipa kože u masku možete dodati i druge supstance koje će poboljšati njen efekat. Tako u masku koja će hraniti zrelu kožu i sprečiti nastanak bora možete dodati med, žumance ili bananu, dok u masku za intenzivnu hidrataciju suve kože dodajete jogurt i sok od krastavca. A Ako ste baš maštoviti i volite da eksperimentišete, u masku dodajte različito suvo ili sveže bilje, biljna i eterična ulja, vitamine ili mlečne proizvode.

Oboji život