Maslina meni

Uklanjanje šminke prirodnim proizvodima

Uklanjanje šminke prirodnim proizvodima
Datum objave: 01.06.2020.

Šminka ima izuzetno veliku ulogu u životu svake žene i jedan je od njenih omiljenih dnevnih rituala. Šminka ženu čini ženstvenijom i sigurnijom. Može istaći lepotu žene, naglasiti posebne delove, ali i sakriti nepravilnosti.

Međutim, koliko žena je upoznato da je veoma bitno koju šminku koristimo, a još bitnije kojim proizvodima je skidamo? Ukoliko ne koristimo preparate koji su namenjeni za to ili koji imaju loš sastav, može doći do stvaranja nepravilnosti na licu. Pojavljuju se bubuljice, mitiseri, crvenilo, a može dovesti i do ozbiljnijih problema.

Iz tog razloga, veoma je bitno znati kako da koristite šminku koju volite, ali i da vaša koža ostane čista i negovana. Pre svega, važno je da odaberete dobro sredstvo za skidanje šminke.

Na našem tržištu postoji veliki izbor proizvoda za negu lica, pa je dosta žena zbunjeno koji proizvod je pravi za njih. Za početak, bitno je da koristite proizvod koji je u skladu sa vašim tipom kože. Najbolje je da birate prirodne preparate bez štetnih sirovina, koje dodatno isušuju kožu i mogu dovesti do dehidrirane kože. Izbegavajte proizvode koji sadrže parabene, veštačke boje i mirise. Ovi sastojci mogu da oštete kožu i da škode više nego što pomažu. Zato birajte pametno i darujte vašoj koži samo najbolje.

Zašto je važno skidanje šminke?

Skidanje šminke je prvi korak vaše večernje rutine nege. Neophodno je da temeljno očistite lice, a u tome će vam pomoći sredstva koja su namenjena za tu svrhu. Skidajući šminku skidate i sve nečistoće sa vašeg lica koje su se nakupile u toku dana, a to je veoma važno kako bi koža mogla da diše. Bitno je da to radite svako veče kako bi koža "odmorila" preko noći i kako bi se obnovila, a ukoliko ima nečistoće taj proces neće biti uspešan. Posebno je problematična šminka oko očiju, koja dodatno može da vam iritira oči. Sigurno vam je sada jasnije zbog čega je skidanje šminke veoma važan i neizostavan deo nege.

Prvi korak u skidanju šminke

U prvom koraku je bitno da izaberete kvalitetno sredstvo za skidanje šminke, koje je napravljeno od prirodnijih proizvoda, bez nepotrebnih dodataka. Za tu namenu možete koristiti ulje za skidanje šminke, micelarnu vodu ili mleko.

Ovi proizvodi će lepo rastopiti šminku, a onda ćete drugim koracima lakše da skinete sve nečistoće i pigmente sa lica. Za tu namenu preporučujemo fantastična mleka koja imaju sastav izrađen po smernicama za prirodnu kozmetiku: Weleda mleko za skidanje šminke i Marigold mleko za čišćenje . Ovi proizvodi će nežno i dubinski ukloniti šminku i nečistoće sa kože lica i predela oko očiju. Ukoliko više volite micelarne vode, onda je preporuka Logona micelarna voda namenjena za sve tipove kože.

Posebno obratite pažnju na šminku oko očiju. Ako ste nosili neku jaču šminku, odaberite proizvod koji će lepo rastopiti šminku oko očiju, a čiji sastav garantuje da neće doći do iritacija. Za tu namenu najbolje izbor su emulzije ili dvofazna sredstva. Brend Dr. Hauschka u svojoj ponudi ima emulziju koja je baš namenjena za skidanje šminke oko očiju. Ovaj proizvod je odličan jer skida i vodootpornu šminku i to zaista temeljno.

Drgi korak u skidanju šminke

Kako biste zaista bili sigurni da ste uklonili sve nečistoće i pigmente sa lica, najbolje je da ne preskačete i drugi korak. On podrazumeva pranje lica penama za čišćenje, koje mogu biti veoma efikasne, ali su blage za kožu, pa je neće iritirati i izazvati crvenilo. Potrudite se da pene za umivanje ne sadrže sapune, parabene, mineralna i silikonska ulja, a upravo takav proizvod dolazi iz laboratorije brenda Weleda. Blaga pena za čišćenje lica poseduje prijatan i osvežavajući citrusni miris i ne isušuje dodatno kožu.